Besturingen

Driekleur-Besturingen B.V. installeert en onderhoudt besturingstechnieken van de topmerken Somfy en Tedsen en Zonja sensormasten.

Besturingssystemen Somfy, Tedsen & Zonja

Automatische besturingen voor zonwering zorgen voor een groot bedieningsgemak. De vraag om met één druk op de knop alle zonweringen van een pand te bedienen, neemt dan ook steeds meer toe. De besturingssystemen van de absolute topmerken Somfy en Tedsen en de sensormasten van Zonja zijn geschikt voor alle binnen- en buiten zonwering voor de utiliteit. Welk automatisch besturingssysteem voor uw zonwering het meest geschikt is, hangt af van meerdere factoren. De aanwezige bekabeling leidt al snel naar de keuze voor een bedraad of draadloos systeem. Daarnaast spelen de eventuele software en natuurlijk uw persoonlijke wensen hierin een grote rol. Voor ieder gebouw is een optimaal geïntegreerd maatwerksysteem mogelijk dat zorgt voor de meest functionele warmte- en lichtregulering binnen een gebouwenbeheersysteem.

SOMFY

Somfy Animeo IB+
De Animeo IB+ van Somfy is een geavanceerd systeem voor grote gebouwen. Het zorgt voor een automatisch bediende zonwering voor 1 tot 16 gevels / zones met maximaal 6400 zonweringen. Voor 16 zones zijn 2 building controllers nodig. Het animeo IB+ besturingssysteem kan worden gekoppeld aan de HVAC installatie (Heating, Ventilation en Air Conditioning) dat in de utiliteit wordt toegepast voor klimaatbeheersing van een gebouw. Individuele bediening van zonwerking is mogelijk met bedrade schakelaars en/of afstandsbediening of wandzenders. Zo kunt u het klimaat ook zelf efficiënt beheren in combinatie met natuurlijke ventilatie, koeling en verwarming.

Somfy Animeo Buco Touch
De Touch Building Controller is een touch screen display waarmee zonwering kan worden bediend. Het is een zeer geschikt systeem voor het aansturen van zonwering aan kleinere gebouwen, omdat maximaal 4 individuele geveloriëntaties, ofwel 400 zonweringen beheerd kunnen worden. De Animeo Buco Touch kan worden gekoppeld aan een LAN netwerk voor besturing op afstand. De software maakt het besturingssysteem niet alleen functioneel, maar ook bijzonder flexibel. Configuratie, bewaking en onderhoud zijn mogelijk via menu’s op een intuïtieve capacitieve touchscreen van 7 inch, dat uiterst efficiënte functies biedt om de prestaties van een gebouw te optimaliseren. De Touch Building Controller is compatibel met alle animeo IB+ motorbesturingssystemen (en de nieuwe IB+-bustechnologie met 2 draden).

Somfy Animeo IP/io
Animeo IP/io is een draadloze automatisering voor zowel binnen- als buitenzonweringen. Door de minimale bedrading en plug-and-play installatie, worden bedradingsproblemen vrijwel uitgesloten. De besturing is uitermate geschikt voor kleine en middelgrote gebouwen. Sub controllers kunnen echter aan het systeem toegevoegd worden om het bereik te vergroten. Extra motoren of wandzenders kunnen eenvoudig worden bijgeplaatst (of verwijderd), waardoor het altijd mogelijk is met dit systeem een onbeperkt aantal zones te creëren. De software van deze Animeo IP/io zorgt samen met de zeer gebruiksvriendelijke interface voor maximale prestaties. De statusmeldingen zijn duidelijk en inzichtelijk. Eventuele storingen kunnen tot in detail worden bekeken waardoor ze snel kunnen worden verholpen. Met het gebruik van een webswitch (vergelijkbaar met een app), kan een aantal motoren en zelfs een heel gebouw worden bediend en met een smartphone, tablet en pc kan het systeem ook op afstand worden beheerd.

TEDSEN

Tedsen SW3-D
Tedsen SW3-D is een innovatieve automatische draadloze besturing voor zowel binnen- als buitenzonwering. Ook hier reageren de zon- en windsensoren op het dak op de weersomstandigheden van dat moment. Door de draadloze overdracht van gegevens kunt u zelf de optimale bevestigingsplekken voor de sensoren/meters bepalen. Besturing en ontvanger werken feilloos samen. Prettig is dat deze draadloze variant geen enkele hinder veroorzaakt bij de installatie. Dit Tedsen systeem, dat wij bovendien steeds vaker op afstand bedienen, werkt met eenvoudige codes, zodat wij op ieder moment de gewenste aanpassingen kunnen doorvoeren.

Tedsen SW4
De Tedsen SW4 is te vergelijken met de SW3-D, maar onderscheidt zich door toepassing op 4 gevels, het gebruik van een webbox voor de besturingen en een windrichtingsmeter. De webbox is een zender/ontvanger die in het gebouw geplaatst worden om een groot draadloos bereik te realiseren. De SW4 geeft ook de mogelijkheid voor online afstand beheren en tablet(s) voor de centrale bediening.

ZONJA

Sensormasten Zonja
De door Driekleur-Besturingen ontwikkelde sensor-mast wordt exclusief geleverd aan zonwering-specialisten, installateurs en fabrikanten. Modulair op te bouwen met zon-, windrichting & snelheid-, temp- en regensensoren en zowel bedraad als draadloos te koppelen aan zonwering-automaten. Stormbestendig vrijstaand of als muurbevestiging uit te voeren. Driekleur-Besturingen levert de sensormast totaal geassembleerd af om desgewenst op locatie te installeren en onderhouden. Met de onderhoudsovereenkomst wordt de werking van de complete zonweringbesturing via een fysieke- en technische controle van 1 of 2 maal per jaar gegarandeerd. Door plaatsing van deze Zonja sensor-mast wordt de werking van de besturing op afstand bewaakt en mogelijke storingen en schade aan de zonweringen voorkomen.

Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws van Driekleur-Besturingen B.V

IoT-sensormast maakt monitoring op afstand mogelijk

De sensormast van Driekleur-Besturingen vindt gretig aftrek in de projectzonwering. Niet verwonderlijk, want deze mast kan modulair worden opgebouwd met weersensoren voor zon, windrichting, windsnelheid, temperatuur en regen.

lees meer

Het goed inregelen en servicen van zonweringsbesturingen is een vak

Kennis van besturingstechnieken en (automatische) schakelingen is een voorwaarde voor een optimaal functionerende zonweringsinstallatie.

lees meer

Projectbesturingen voor zonwering, werk voor experts

In de utiliteit wordt de zonwering van een utiliteitsgebouw meestal (vol)automatisch bediend door een projectbesturing.

lees meer

Draadloos zonweringsbesturing

Bij projectzonwering met een omvang van meer dan 100 screens is een goede planning tussen de betrokken partijen essentieel.

lees meer

Besturingssystemen zijn het kloppend hart van goed werkende zonwering

De diversiteit aan bestaande besturingssystemen is enorm groot. Bij onderhoud wordt de installatie of sensoren soms afgekeurd met een advies om over te gaan op vervanging.

lees meer

Temperaturen én binnenvallend zonlicht worden perfect gecontroleerd

Op de Oostelijke Handelskade in Amsterdam is begin dit jaar de zonwering van openbare basisschool Piet Hein en Partou Kinderopvang vernieuwd.

lees meer