Besturingen

Driekleur-Besturingen B.V. installeert en onderhoudt besturingstechnieken van de topmerken Somfy en Tedsen en Zonja sensormasten.

Besturingssystemen Somfy, Tedsen & Zonja

Automatische besturingen voor zonwering zorgen voor een groot bedieningsgemak. De vraag om met één druk op de knop alle zonweringen van een pand te bedienen, neemt dan ook steeds meer toe. De besturingssystemen van de absolute topmerken Somfy en Tedsen en de sensormasten van Zonja zijn geschikt voor alle binnen- en buiten zonwering voor de utiliteit. Welk automatisch besturingssysteem voor uw zonwering het meest geschikt is, hangt af van meerdere factoren. De aanwezige bekabeling leidt al snel naar de keuze voor een bedraad of draadloos systeem. Daarnaast spelen de eventuele software en natuurlijk uw persoonlijke wensen hierin een grote rol. Voor ieder gebouw is een optimaal geïntegreerd maatwerksysteem mogelijk dat zorgt voor de meest functionele warmte- en lichtregulering binnen een gebouwenbeheersysteem.

SOMFY

Somfy Animeo IB+
De Animeo IB+ van Somfy is een geavanceerd systeem voor grote gebouwen. Het zorgt voor een automatisch bediende zonwering voor 1 tot 16 gevels / zones met maximaal 6400 zonweringen. Voor 16 zones zijn 2 building controllers nodig. Het animeo IB+ besturingssysteem kan worden gekoppeld aan de HVAC installatie (Heating, Ventilation en Air Conditioning) dat in de utiliteit wordt toegepast voor klimaatbeheersing van een gebouw. Individuele bediening van zonwerking is mogelijk met bedrade schakelaars en/of afstandsbediening of wandzenders. Zo kunt u het klimaat ook zelf efficiënt beheren in combinatie met natuurlijke ventilatie, koeling en verwarming.

Somfy Animeo Buco Touch
De Touch Building Controller is een touch screen display waarmee zonwering kan worden bediend. Het is een zeer geschikt systeem voor het aansturen van zonwering aan kleinere gebouwen, omdat maximaal 4 individuele geveloriëntaties, ofwel 400 zonweringen beheerd kunnen worden. De Animeo Buco Touch kan worden gekoppeld aan een LAN netwerk voor besturing op afstand. De software maakt het besturingssysteem niet alleen functioneel, maar ook bijzonder flexibel. Configuratie, bewaking en onderhoud zijn mogelijk via menu’s op een intuïtieve capacitieve touchscreen van 7 inch, dat uiterst efficiënte functies biedt om de prestaties van een gebouw te optimaliseren. De Touch Building Controller is compatibel met alle animeo IB+ motorbesturingssystemen (en de nieuwe IB+-bustechnologie met 2 draden).

Somfy Animeo IP/io
Animeo IP/io is een draadloze automatisering voor zowel binnen- als buitenzonweringen. Door de minimale bedrading en plug-and-play installatie, worden bedradingsproblemen vrijwel uitgesloten. De besturing is uitermate geschikt voor kleine en middelgrote gebouwen. Sub controllers kunnen echter aan het systeem toegevoegd worden om het bereik te vergroten. Extra motoren of wandzenders kunnen eenvoudig worden bijgeplaatst (of verwijderd), waardoor het altijd mogelijk is met dit systeem een onbeperkt aantal zones te creëren. De software van deze Animeo IP/io zorgt samen met de zeer gebruiksvriendelijke interface voor maximale prestaties. De statusmeldingen zijn duidelijk en inzichtelijk. Eventuele storingen kunnen tot in detail worden bekeken waardoor ze snel kunnen worden verholpen. Met het gebruik van een webswitch (vergelijkbaar met een app), kan een aantal motoren en zelfs een heel gebouw worden bediend en met een smartphone, tablet en pc kan het systeem ook op afstand worden beheerd.

TEDSEN

Tedsen SW3-D
Tedsen SW3-D is een innovatieve automatische draadloze besturing voor zowel binnen- als buitenzonwering. Ook hier reageren de zon- en windsensoren op het dak op de weersomstandigheden van dat moment. Door de draadloze overdracht van gegevens kunt u zelf de optimale bevestigingsplekken voor de sensoren/meters bepalen. Besturing en ontvanger werken feilloos samen. Prettig is dat deze draadloze variant geen enkele hinder veroorzaakt bij de installatie. Dit Tedsen systeem, dat wij bovendien steeds vaker op afstand bedienen, werkt met eenvoudige codes, zodat wij op ieder moment de gewenste aanpassingen kunnen doorvoeren.

Tedsen SW4
De Tedsen SW4 komt binnenkort op de markt. Deze variant is te vergelijken met de SW3-D, maar onderscheidt zich door toepassing op 4 gevels, het gebruik van een webbox voor de besturingen en een windrichtingsmeter. Meer informatie volgt zodra wij de SW4 kunnen aanbieden.

ZONJA

Sensormasten Zonja
De sensormasten van Zonja zijn sterke lichtgewicht aluminium masten die uitermate geschikt zijn voor installatie op het dak. Op de sensormasten zijn alle benodigde componenten voorbereid, waaronder zonnecellen, een windpulsgenerator en een windrichtingsmeter. Deze componenten vertalen de weeromstandigheden van dat moment naar de besturing van de zonwering zodat deze automatisch zijn werk doet. Daarmee is de sensormast is misschien wel het belangrijkste component van de automatische aansturing van zonwering. De masten van Zonja zijn verkrijgbaar met voet- of wandmontage zodat ze op ieder dak bevestigd kunnen worden.

Laatste nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws van Driekleur-Besturingen B.V

Zonwering sensoren op hoog niveau

De door Driekleur-Besturingen ontwikkelde sensor-mast wordt exclusief geleverd aan zonwering-specialisten, installateurs en fabrikanten.

lees meer

De nieuwe standaard bij zonwering-besturing.

De Gemeente Medemblik kampte regelmatig met storingen en daardoor schade aan de zonwering-schermen.

lees meer