Nieuws

Driekleur-Besturingen B.V. is in het bijzonder opgericht om elektriciens, beheerders en dealers in zonwering te ondersteunen.

Zonwering sensoren op hoog niveau

De door Driekleur-Besturingen ontwikkelde sensor-mast wordt exclusief geleverd aan zonwering-specialisten, installateurs en fabrikanten. Modulair op te bouwen met zon-, windrichting & snelheid-, temp- en regensensoren en zowel bedraad als draadloos te koppelen aan zonwering-automaten. Stormbestendig vrijstaand of als muurbevestiging uit te voeren.

Driekleur-Besturingen levert de sensormast totaal geassembleerd af om desgewenst op locatie te installeren en onderhouden.Met de onderhoudsovereenkomst wordt de werking van de complete zonweringbesturing via een fysieke en technische controle van 1 of 2 maal per jaar gegarandeerd.

De nieuwe standaard bij zonwering-besturing

De Gemeente Medemblik kampte regelmatig met storingen en daardoor schade aan de zonwering-schermen. Daarom werd Driekleur-Besturingen gevraagd onderzoek te doen naar de oorzaak. Hieruit bleek dat de automatische besturing niet afdoende functioneerde. Besloten is om de automaat en de sensoren te vervangen door absolute top componenten van Somfy Touch Buco.

Driekleur-Besturingen plaatste een centrale installatie die zorgt voor een eenvoudige en optimale bediening voor de gebruikers. De komende jaren zal de gemeente Medemblik hier beslist profijt van ondervinden. En de gebruikers zijn enthousiast! Eindelijk behoort het onvoorspelbare gedrag van de zonweringschermen tot de verleden tijd bij de gemeente Medemblik.

Ook de regensensor voorkomt schade aan zonwering

De besturing in een gebouw van de rechtbank in Dordrecht had te maken met een storing in de regensensor. Dat betekent dat de zonwering bij regenval niet wordt ingehaald. Een flinke hoosbui kan op zo'n moment behoorlijke schade aanrichten aan de zonwering. Om de oorzaak te achterhalen heeft onze service technicus het hele systeem, van dak tot en met besturingsautomaat doorgemeten. Daaruit bleek al snel dat de bedrading van de regensensor losgekomen was. Een kwestie van opnieuw goed aansluiten en het systeem werkt weer zoals het moet. Een flinke regenbui zal nu geen schade meer kunnen aanrichten.

Automatische besturing voor zonwering begint op het dak
Dat een sensormast op het dak ook deel uitmaakt van een besturingssysteem, daar staan de meesten niet bij stil. Op het dak worden regen, wind en zonnesterkte door sensoren op een mast gemeten. Deze informatie wordt overgebracht naar de besturing in een gebouw. Daardoor zal, afhankelijk van de weersinvloeden van dat moment, de zonwering automatisch door de besturing in- of uitgehaald worden.

Brand is geen storing die op zich kan laten wachten.

Een smeulende brandgeur was de melding die Driekleur-Besturingen onlangs binnenkreeg. De storing werd gemeld vanuit het Limburgse land, de Belastingdienst in Heerlen. Een voor ons nieuwe klant.

Gebrek aan onderhoud kan in het ergste geval brand tot gevolg hebben
In de elektrakast troffen wij een uitgebrande travo aan die ook schade had aangericht aan de bedrading. De besturingskast zelf bleek een Halcomaster WZA uit 1995. Vermoedelijk stamt de travo ook uit deze tijd. Door een onduidelijke oorzaak is de travo overbelast geraakt, waarschijnlijk door ouderdom. Driekleur-Besturingen heeft de travo en de gesmolten bedrading vervangen en vervolgens de besturing getest. Gelukkig is de schade beperkt en is erger voorkomen.

Feit blijft dat een verouderd systeem het risico op brand vergroot. Dit systeem blijkt meer dan 20 jaar oud, wat op zich geen problemen hoeft op te leveren. Maar of en hoe vaak er de afgelopen jaren onderhoud is gepleegd is ons niet duidelijk. Dat preventief onderhoud op besturingssystemen noodzakelijk blijft, is ons wel duidelijk. Het is de enige manier om het risico op dergelijke brandstoringen te verkleinen.

Laatste nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws van Driekleur-Besturingen B.V

Zonwering sensoren op hoog niveau

De door Driekleur-Besturingen ontwikkelde sensor-mast wordt exclusief geleverd aan zonwering-specialisten, installateurs en fabrikanten.

lees meer

De nieuwe standaard bij zonwering-besturing.

De Gemeente Medemblik kampte regelmatig met storingen en daardoor schade aan de zonwering-schermen.

lees meer